Necmettin Çuhadaroğlu

Necmettin Çuhadaroğlu

[email protected]

KAÇ FIRIN EKMEK GEREK?

04 Ekim 2024 - 16:11

KAÇ FIRIN EKMEK GEREK?
Gastronomi denilince akla artık Kayseri de gelecek inşallah. Sucuk, pastırma ve mantı akla geliyor. Herkes bunu yavaş yavaşda olsa öğrenecek.
Kimileri sucuğun dumanından rahatsız olsa da tadı ve kendisine göre aroması olan bu lezzet ile şehri karalamakla bir yere varılmaz. 
Yanlış yapıyorsunuz.
Şehrini sevenin yapacağı bir davranış değil bu. 
Sucuk ikramını ''sucuk partisi'' diye adlandıranlar kendileri il dışından gelen misafirleri için bağevlerinde sabah kahvaltısına hiç sucuk almamış yada ikram etmemeiş gibi konuşuyorlar. 
Gelelim gastronomi ve gurmeye. 
Her şehrin farklı lezzeti olduğu gibi şehrin içerindeki ilçelerde de farklı farklı kültür ve lezzetler var. Hacılar içesi; Kayseri merkezde aldığınız sucuk ile buradaki sucuk arasında çok fark var. Reklamıda olsun karamavuşlar. Bu ilçede farklı lezzetler var. Manda kaymagı ve yoğurdu. Hacılar Belediye Başkanımız burasını bu sektöre entegre ettirmeyi başardı. 
Hörmetçide yapılan faliyetler ortada. Her ne kadar Hörmetçide gelen ziyaretçilerden para talep eden ve zorlayan zorbalar olsada Bilal Başkanım bunlarında üstesinden gelir. Burada rahvan at yarışları düzenlenmesi için talepler olmuştu. Sonrasını takip edemedim. Malum seçim. Bu arada seçim denilince Hacılar Belediye personeli ESKİ ARKADAŞIM Sinan ile ankette iddiaya girmiştim. Sinan kaybetti oranları tahmin edemedi. Yemek borcu duruyor. 
Gelelim Gastronomi etkinliğine.
Burada Hacılar Belediye Başkanımızın açıklamasını geçmiş arkadaşlar. Başkanımın anlattığı Hacılar standında bir faliyet yoktu. Boş standları arkasına alarak konuşturmuşlar. Bence olmamış. Acele etmeseler standın önünde kendi ürünlerini anlatıp öyle aktarım yapsa başkanım daha iyi olurdu.
Kanatim o ki yetiştiremediler. 
İkincisi düzenlenen Gastronomi etkinliği tüm şehre hayırlı olsun. 
Standartları yakalamak önemli. 
Her ne kadar kaç fırın ekmek yenilecek bilmiyorum ama ekmeğin çoguda zararlı. 
Benden söylemesi. 
Bugünlükte bu kadar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum